Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Vezët janë një zgjedhje e zakonshme për mëngjes për shkak të lehtësisë së përgatitjes, kostos së ulët dhe përmbajtjes së lartë të proteinave. Por nëse keni alergji ndaj vezëve, nuk i preferoni, ose thjesht jeni lodhur nga përdorimi i tyre çdo ditë, mund të kërkoni mënyra të tjera për të siguruar proteina në mëngjesin tuaj. Ne kemi disa zgjidhje për ju!
Këtu janë disa mënyra për të rritur përmbajtjen e proteinave në vaktin tuaj të parë të ditës pa përdorur vezë. Nga sanduiçët me tofu deri te burritot pa vezë, ekziston një botë e tërë opsionesh me proteina të larta që nuk përfshijnë vezët. Provoni cilëndo prej tyre për të filluar ditën me një sasi të lartë proteinash.
Nëse ndonjëherë keni menduar se tofu ishte mish, ta dini që kjo proteinë vegjetariane është një kameleon shijesh. Gjithashtu, është e lehtë të përdorni tofunë në vend të vezëve në një sanduiç për mëngjes!
Gjatë mëngjesit, përgatisni një copë të trashë tofu të fortë me erëza të shijshme si kripë, piper, paprika. Pasi të jetë gatuar, vendoseni midis fetave të bukës ose në një bagel, shtoni perime si domate të prera, ose djathë, dhe keni një mëngjes me proteina, pa vezë.
Nuk është vetëm për britanikët. Fasule në bukë të thekur është një mëngjes vegjetarian me proteina të larta që duhet ta shtojmë të gjithë në dietën tonë. Përveç përmbajtjes së lartë të proteinave, përmban edhe fibra të shumta!
Provoni këtë recetë hap-pas-hapi që shton një përzierje erëzash plus rukola, domate dhe spinaq të zier.
A është mëngjes, drekë apo darkë? Ndonjëherë, vaktet më të mira janë ato që mund të përshtaten në çdo kategori. Një pjatë me suxhuk dhe perime të pjekura si kjo recetë përgatitet në një tavë të vetme. Përgatiteni këtë vakt të thjeshtë në mbrëmje dhe ruani mbetjet në frigorifer në një enë të mbyllur. Do të hani mirë gjithë javën.
Një smoothie është ndoshta mënyra më e lehtë për të shtuar proteina (dhe shumë fruta dhe perime të mbushura me fibra) në mëngjesin tuaj. Vendosni një lugë pluhur proteinash në blender së bashku me një kupë manaferra të ngrira, një grusht spinaq, pak qumësht arre ose qumësht lope dhe një ëmbëlsues opsional (si shurup panje, hurma ose mjaltë). Pastaj përzieni!
Mos e nënvlerësoni kosin grek si një burim proteinash për mëngjes—çdo kupë përmban 24 gramë proteina. Shfrytëzoni këtë mundësi të shijshme!
Në një gotë të pastër, shtoni një shtresë granola, pastaj një shtresë frutash (si luleshtrydhe, pjeshka ose madje edhe shalqi), pastaj një shtresë kosi grek. Përsëriteni deri sa të arrini në majë. Mos harroni t’i bëni një foto, sepse do të dalë e bukur.
Seriozisht, çfarë nuk mund të mbështillni në një tortilla? Edhe pse burritot për mëngjes zakonisht fillojnë me vezë, një tortilla nuk ka nevojë të përmbajë vezë. Shumë burime të tjera proteinash, si fasule, suxhuk ose salmon i tymosur, mund të përfshihen. Provoni këto burritos vegjetariane që kanë 18 gramë proteina nga fasulet, tofu dhe perimet.
Mund të jeni të mësuar të përgatisni topa proteinikë për një snack të shpejtë, por ata janë po aq të lehtë për t’u ngrënë në mëngjes. Dhe duke marrë parasysh që gjalpi i kikirikut ka 10 gramë proteina për porcion, përdorimi i tij për të mbajtur së bashku topat do të thotë që jeni në rrugën e duhur për një mëngjes me proteina të larta. Provoni këta topa proteinikë që përdorin gjalpë kikiriku, pluhur proteinash, fara liri dhe fara chia.
Ruani kosin grek—do të doni ta përdorni për këto smoothie bowls të shijshme. Të përgatitura në vetëm 5 minuta, ato janë përgjigjja për mëngjeset e zëna që mund të përdorin një sasi të madhe proteinash pa vezë. Kjo recetë kërkon arra, por ndjehuni të lirë të eksperimentoni me bajame, fëstëk ose kasjus.
Këto petulla janë vegane dhe pa gluten, produkte të bulmetit, dhe—siç mund ta keni kuptuar—pa vezë. Marrin shtytjen e proteinave nga mielli i tërshërës dhe një lugë pluhur proteinash me vanilje. Përgatitni një grup të madh dhe ngrijini ato për një mëngjes të lehtë, që mund ta ngrohni në mikrovalë.
Me 8 gramë për kupë, quinoa është një nga drithërat me përmbajtje më të lartë të proteinave, prandaj pse mos ta provoni për mëngjes? Besoni apo jo, kthimi i saj në një lloj bollguri i jep një konsistencë të ngjashme me tërshërën. Ky bollgur me quinoa përthith shijen nga qumështi i bajameve dhe dekorohet me një përzierje boronicash-vanilje të pasura me antioksidantë. Gjithashtu mund të shtoni thërrime bajamesh për më shumë proteina.
Për proteinë në mëngjes, vezët nuk duhet të jenë qendra e vëmendjes. Mendoni jashtë kornizave me burime të tjera proteinash, përfshirë fasulet, tofun, produktet e bulmetit, drithërat e plota dhe madje edhe mishrat. Mund të merrni më shumë proteina se sa do të merrnit vetëm me vezën dhe të krijoni mëngjese më kreative.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment