Arkiva e etiketave: mengjes

Një sallatë e shëndetshme për mëngjes me kuinoa dhe...

1.Shpëlani dhe përgatisni kuinoan sipas udhëzimeve të paketimit. 2.Lereni kuinoan të ftohet në temperaturën e dhomës. 3.Në një tas të madh, kombinoni kuinoa, luleshtrydhe, boronica dhe mango. 4.Për të bërë shurrupin: Në një tas të vogël kombinoni mjaltë dhe...

Puding me fara chia, perfekt për mëngjes

Në një tas përzieni bashkë qumështin e bajameve, kosin, shurupin e panjës, vaniljen dhe një majë luge kripë duke i trazuar mirë. Shtoni farat chia dhe lërini të qëndrojnë për 30 minuta. Trazojeni përbërjen për të shpërndarë në mënyrë...

Briosh i kripur për një mëngjes super të shijshëm

Verëni brioshin për disa minuta në një furrë 350 gradë, prerë anash në një fletë gatimi. Kur brioshi të jetë thekur dhe të gjithë përbërësit e tjerë janë jashtë, gatuani vezët. Pasi vezët janë skuqur vendosini tek brioshi i...

Mëngjesi fillon me një tost me vezë, salcë pesto...

1.Si fillim ndajeni bagetën në gjysmë për së gjati. 2.Kalojeni në toster të theket pak. 3.Përzieni peston dhe majonezën së bashku në një tas të vogël dhe lyeni bagetën me të. 4.Prijeni vezën në sa feta të dëshironi, por...

Nga kafja te krepat, ja 10 ushqimet e preferuara...

Si është një mëngjes tipik italian? Italia mund të jetë më e famshme për kontributet e saj në arkitekturë, letërsi, modë dhe dizajn, por kuzhina e tyre është gjithashtu e pakrahasueshme. Kuzhina italiane shpesh perceptohet si elegante dhe luksoze,...

Donuts të shpejta dhe me shije fantastike!

1.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe spërkatni mirë me llak pjekje 2 tavat për donuts. 2.Në një enë të madhe, hidhni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, kanellën, arrëmyshkun dhe kripën. 3.Në një tas të vogël, tundni së bashku vezën, qumështin,...

Bukë e shpejtë me proshutë dhe parmixhano për mëngjes

1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun. 2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas. 3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar. 4.Mbusheni me djathrat,...