Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas përzieni bashkë qumështin e bajameve, kosin, shurupin e panjës, vaniljen dhe një majë luge kripë duke i trazuar mirë.
Shtoni farat chia dhe lërini të qëndrojnë për 30 minuta.
Trazojeni përbërjen për të shpërndarë në mënyrë të njëtrajtshme farat. Mbulojeni tasin dhe lëreni në frigorifer përgjatë natës.
Të nesërmen në një tas shtoni luleshtrydhet me 4 lugët e shurupit të panjës dhe bajamet.
Hidheni pudingun në 4 tasa ose gota dhe përzierjen e luleshtrydheve vendosjani sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento