Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200C. Vendoseni spinaqin në një kullesë, më pas hidhni mbi një kanë me ujë të vluar që gjethet të zbuten. Shtrydhni ujin e tepërt dhe ndajeni mes 4 enëve të vogla të përshtatshme për furrë.
Përziejini domatet me specat djegës dhe pak erëza, më pas shtojini në pjatat me spinaqin. Bëni një gropë të vogël në qendër të secilit dhe çani një vezë.
Piqini për 12-15 minuta ose më shumë në varësi të mënyrës se si ju pëlqejnë vezët tuaja. Shërbejeni me bukë të thekur, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento