Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C.Shtroni dy tava pjekjeje me fletë alumini. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa fryhen.
Hidhni pak nga pak sheqerin për të bërë një marengë të trashë dhe me shkëlqim. Hidhni arrat dhe çokollatën, më pas ekstraktin e vaniljes dhe trazojini butësisht në marengën me një lugë të madhe metalike.
Merreni masën me lugë ccaji dhe hidhini një nga një në tavë, të ndara nga njëra-tjetra. I vendosim në furrën e parangrohur, më pas e fikim dhe i lëmë biskotat për të paktën 3 orë brenda, ose gjatë gjithë natës ose derisa furra të ftohet.
Hiqini me kujdes biskotat nga letra. Ruajini në një enë hermetike ku të ruhen për 3-4 ditë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento