Arkiva e etiketave: biskota

Biskota të thjeshta me bajame

Ngroheni furrën në 170C dhe piqini bajamet për 5-10 minuta derisa të marrin një ngjyrë të zbehtë të artë. Përzieni së bashku gjalpin, sheqerin, rumin dhe pak kripë, më pas shtoni miellin derisa brumi të bashkohet. Pritini copa-copa bajamet...

Biskotat “e harruara” me vetëm 5 përbërës

Ngroheni furrën në 180C.Shtroni dy tava pjekjeje me fletë alumini. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa fryhen. Hidhni pak nga pak sheqerin për të bërë një marengë të trashë...

Biskota ҫokollate me tërshërë pa pjekje

Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë.     Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë....

Biskota të shpejta me reҫel

Parangrohni furrën në 180 gradë dhe shtroni 2 tava me letër gatimi. Në një tas të madh, duke përdorur një mikser dore, përpunoni gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të krijohet një...

Biskota amerikane me ҫokollatë të bardhë

Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen. Thyejeni vezën dhe...

Gurabie me reҫel kajsie

Ngrohni furrën në 180 gradw dhe shtroni 2 tava pjekjeje me letër furre.     Në një tas të madh të një mikseri ose duke përdorur një mikser elektrik dore, kremojeni së bashku gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni...

Biskota klasike me gjalpë kikiriku

Në një tas bëni bashkë gjalpin, gjalpin e kikirikut, sheqernat dhe trazojini derisa të jetë fromuar një masë. Rrihni në të vezët. Në një tas tjetër sitni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën. Përziejeni me miksin e...

Maamoul: Biskotat e Ramazanit të mbushura me hurma arabie

Për mbushjen:     Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet. Për brumin:    ...

Biskotat me ҫokollatë më të mira që keni ngrënë...

Ngroheni furrën paraprakisht në 175 gradë. Përzieni bashkë në një enë gjalpin, sheqerin e bardhë dhe kaf derisa të shndërrohet në një masë. Shtoni vezët duke i rrahur njërën pas tjetrës dhe më pas shtoni vaniljen. Sodën e bukës...