Sugjerojmë:

Biskota amerikane me ҫokollatë të bardhë

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
319
120 gr gjalpë pa kripë, i zbutur
85 g sheqer kaf i imët
65 gr sheqer pluhur
1 vezë mesatare
1 lugë pastë vanilje
180 gr miell i thjeshtë
½ lugë çaji sode
180 gr çokollatë e bardhë e copëtuar

Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.

Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.

Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni  në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.

Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.

Komento