Ngroheni furrën në 170C dhe piqini bajamet për 5-10 minuta derisa të marrin një ngjyrë të zbehtë të artë. Përzieni së bashku gjalpin, sheqerin, rumin dhe pak kripë, më pas shtoni miellin derisa brumi të bashkohet.
Pritini copa-copa bajamet dhe shtojini në brumë. Hapeni brumin me kujdes në një sipërfaqe të lyer mirë me miell në një trashësi 4-5 mm dhe prisni biskota të vogla me gjerësi afërsisht 3-4 cm.
Ngrijmë biskotat në një tepsi për 20 minuta që të forcohen.
Piqini biskotat në furrë për rreth 20 minuta deri sa të jenë forcuar pak – ato do të jenë akoma shumë të zbehta. Shtrojini në një raft teli dhe pluhurosni sheqer pluhur nga të dyja anët sa janë ende të ngrohta, duke pasur kujdes që të mos i thyeni ndërsa i ktheni.
Sheqeri pluhur do të shkrihet. Kur të jenë ftohur, i spërkasim jashtëzakonisht shumë me sheqer pluhur në mënyrë që të zbardhen plotësisht. Ruani në një enë hermetike deri në 2 ditë, ose ngrijini deri në 2 muaj.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento