Ngroheni furrën në 170C dhe piqini bajamet për 5-10 minuta derisa të marrin një ngjyrë të zbehtë të artë. Përzieni së bashku gjalpin, sheqerin, rumin dhe pak kripë, më pas shtoni miellin derisa brumi të bashkohet.
Pritini copa-copa bajamet dhe shtojini në brumë. Hapeni brumin me kujdes në një sipërfaqe të lyer mirë me miell në një trashësi 4-5 mm dhe prisni biskota të vogla me gjerësi afërsisht 3-4 cm.
Ngrijmë biskotat në një tepsi për 20 minuta që të forcohen.
Piqini biskotat në furrë për rreth 20 minuta deri sa të jenë forcuar pak – ato do të jenë akoma shumë të zbehta. Shtrojini në një raft teli dhe pluhurosni sheqer pluhur nga të dyja anët sa janë ende të ngrohta, duke pasur kujdes që të mos i thyeni ndërsa i ktheni.
Sheqeri pluhur do të shkrihet. Kur të jenë ftohur, i spërkasim jashtëzakonisht shumë me sheqer pluhur në mënyrë që të zbardhen plotësisht. Ruani në një enë hermetike deri në 2 ditë, ose ngrijini deri në 2 muaj.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar. Në një tigan...
Komento