3 banane, të qëruara, të copëtuara dhe të ngrira paraprakisht
2 lugë pana
1 lugë esencë vanilje
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni vezën dhe përzieni përsëri derisa masa të grumbullohet dhe të formohet një brumë.
Pritini copat e brumit (afërsisht sa një domate qershi) dhe renditini të ndarë në tavë. Shtypni biskotat me pjesën e pasme të një piruni për t’i shtypur pak. Piqini për rreth 12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë rreth skajeve dhe më të zbehtë në qendër. Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta.
Ndërkohë vendosim bananet, kremin dhe vaniljen në një procesor ushqimi dhe i përziejmë derisa të bëjnë një akullore të trashë. Ndajini në topa me një lugë akulloreje dhe vendosni sanduiç midis biskotave. Shërbejeni menjëherë.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento