Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni vezën dhe përzieni përsëri derisa masa të grumbullohet dhe të formohet një brumë.
Pritini copat e brumit (afërsisht sa një domate qershi) dhe renditini të ndarë në tavë. Shtypni biskotat me pjesën e pasme të një piruni për t’i shtypur pak. Piqini për rreth 12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë rreth skajeve dhe më të zbehtë në qendër. Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta.
Ndërkohë vendosim bananet, kremin dhe vaniljen në një procesor ushqimi dhe i përziejmë derisa të bëjnë një akullore të trashë. Ndajini në topa me një lugë akulloreje dhe vendosni sanduiç midis biskotave. Shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento