Sugjerojmë:

Shortbread: Biskotat super të shijshme skoceze me vetëm 3 përbërës

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
25-30 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
2 1/2 filxhane miell
1/2 filxhan sheqer (plus më shumë për spërkatje)
1 filxhan gjalpë (i ftohtë dhe i prerë në kubikë)

Parangrohni furrën në 180 gradë. Vendosni miellin dhe sheqerin në një tas të madh dhe përziejini me një rrahëse vezësh.

Shtoni gradualisht copat e gjalpit dhe me duar ose procesor ushqimi, krijoni një masë. Duhet të duket e thërrmuar si teksturë por e përzier mirë.

Hidheni masën në një tavë drejtkëndore dhe shtypeni me duar që të sheshohet.

Piqeni për 25-30 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe më pas hiqeni nga furra. Ndërkohë që është ende e ngrohtë, priteni në katrorë dhe më pas në trekëndësha. Nëse dëshironi mund ta spërkasni me sheqer pluhur.

Komento