Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Rrihni bananen, tërshërën, vezët, qumështin, pluhurin për pjekje, kanellën dhe pluhurin proteinik në një blender për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë. Kontrolloni që tërshëra të jetë shpërbërë, nëse jo, procesojini për një minutë tjetër.
Ngrohni pak vaj në një tigan. Hidhni 2-3 garuzhde brumë, duke lënë pak hapësirë midis secilës për t’u përhapur. Gatuani për 1-2 minuta, derisa të fillojnë të shfaqen flluska në sipërfaqe dhe pjesa e poshtme të marrë ngjyrë të artë. Kthejeni dhe gatuajeni për një minutë tjetër derisa të gatuhet. Transferojini në një furrë të ngrohur dhe përsëriteni me brumin e mbetur. Shërbejini me gjalpë arrash, shurup panje dhe fruta.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento