Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një enë të thellë vendosni miellin dhe kripën, duke krijuar një hapësirë në mes.
2.Në një gotë me ujë shtoni majanë dhe hidheni në enë duke e përzierë vazhdimisht.Shtoni edhe ujin tjetër.
3.Vendosni mjaltin dhe përzieni.Më pas mbulojeni enën me një qese.
4.Përgatisni furrën në 50 gradë dhe vendoseni enën brenda deri sa brumi të fryhet.
5.Në një tenxhere vendosni vajin në një temperaturë mesatare.
6.Merreni brumin me dorën tuaj dhe shtrëngoheni deri sa të krijohet një masë e vogël.
7.Me një lugë të lagur, merreni dhe vendoseni në vaj.
8.Kthejeni vazhdimisht në mënyrë që të skuqen nga të gjitha anët.
9.Sa të marrin një ngjyrë të kuqërremtë, largoini nga zjarri dhe vendosni në një letër, deri sa largohet vaji i tepërt.
10.Siç janë të nxehtë hidhuni mjaltin, kanellën dhe susamin.
11.Tani janë gati të sherbehen të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment