Vendosni një pjatë të vogël në ngrirje. Hidhni mollën e copëtuar dhe sheqerin e grirë në një tenxhere të madhe së bashku me 350 ml ujë dhe lërini të ziejnë, duke e trazuar për të tretur sheqerin.
Gatuani butësisht, duke e përzier rregullisht, për 30 minuta derisa mollët të jenë tretur.
Hidhni lëngun e limonit, shtoni shkopin e kanellës dhe ziejini lehtë për 2-3 minuta të tjera derisa masa të jetë e trashë dhe me shkëlqim.
Hiqeni pjatën e vogël nga ngrirja dhe hidhni pak nga përzierja mbi të. Lëreni për disa sekonda – duhet të jetë e fortë. Nëse është ende pak e lëngshme, vendoseni tiganin në zjarr dhe ziejini për 10-15 minuta të tjera. Vendoseni përsëri pjatën në frigorifer dhe provojeni përsëri, tani duhet të jetë gati.
Ndajeni mes kavanozëve të pastër e të sterilizuar dhe mbyllini me vakum. Ruhet për tre muaj në një vend të freskët dhe të thatë. Pasi të hapet, ftohet dhe përdoret brenda një muaji.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento