Arkiva e etiketave: molle

Byreçka me mollë dhe kanellë

Vendosni mollët mesatare, sheqerin dhe kanellën në një tenxhere të vogël me 1 lugë gjelle ujë. Mbulojeni me kapak dhe ziejini në zjarr të ulët për 10-15 minuta derisa molla të tretet dhe të kthehet në një komposto. Përzieni...

Reçel molle i aromatizuar me kanellë

Vendosni një pjatë të vogël në ngrirje. Hidhni mollën e copëtuar dhe sheqerin e grirë në një tenxhere të madhe së bashku me 350 ml ujë dhe lërini të ziejnë, duke e trazuar për të tretur sheqerin.     Gatuani...

Ëmbëlsirë me mollë, karamel dhe tërshërë

 Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten. Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas...

Mollë të pjekura a la mode

Ngrohni grilën në nxehtësi mesatare-të lartë. Pritini mollët në feta  (nuk ka nevojë të qëroni nëse nuk dëshironi). Vendosni mollët në një copë të madhe letër alumini. Hidhni sipër gjalpin, të prerë në copa të holla, sheqerin, kanellën, xhenxhefilin...

Pure me mollë, e preferuara e bebave

Lani dhe thani mollët . Qërojini dhe hiqni lëkurën. Pritini mollët në kubikë, duke e hedhur thelbin. Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë....

Si të shmangni nxirjen e mollëve dhe avokadove pasi...

Besoj se edhe ju e keni problem nxirjen e shpejtë të frutave si avokado apo mollë, të cilat nuk durojnë aspak nga prerja fillestare. Por metoda e zbuluar do t’ju shpëtojë nga kjo gjë, ndiqni hapat e mëposhtëm: 1.Merrni...

Rizoto me mollë. Recetë e bukur, plot ngjyra, perfekte...

1.Përgatisni brodon ose vendoseni të nxehet nëse e keni gati dhe vendosni të shkrihet në të shafrani e curry. 2.Prisni imët qepën. 3.Shkrini gjalpin në një tenxhere dhe skuqni lehtë qepën në nxehtësi të ulët duke i shtuar nga...

Mollë në furrë të mbushura me fruta të thata

1.Lani mirë mollët. me ndihmën e një thike specifike largoni pjesën e brendshme të farave, por pa e ndarë mollën në mes. Duhet të formoni një hapësirë për mbushjen. 2.Në një enë kombinoni marmalatën, frutat e thata, sheqerin dhe...