Sugjerojmë:

Mollë të pjekura a la mode

Veshtiresia
e lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
2 mollë të athëta
2 lugë gjalpë
2 lugë sheqer kaf
2 lugë sheqer të bardhë
1 lugë çaji kanellë
¼ lugë çaji xhenxhefil
¼ lugë çaji arrë moskat
Për servirje: Akullore me vanilje

Ngrohni grilën në nxehtësi mesatare-të lartë.

Pritini mollët në feta  (nuk ka nevojë të qëroni nëse nuk dëshironi). Vendosni mollët në një copë të madhe letër alumini. Hidhni sipër gjalpin, të prerë në copa të holla, sheqerin, kanellën, xhenxhefilin dhe arrën moskat.

Trazojini me duar. Mbyllni paketën duke vendosur një copë letër tjetër sipër dhe hapni vrima në të me një pirun (për të lejuar që lagështia të largohet).

Piqini për 20 deri në 25 minuta derisa mollët të jenë të buta. Spërkatini me akullore dhe shërbejeni.

Komento