Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni grilën në nxehtësi mesatare-të lartë.
Pritini mollët në feta (nuk ka nevojë të qëroni nëse nuk dëshironi). Vendosni mollët në një copë të madhe letër alumini. Hidhni sipër gjalpin, të prerë në copa të holla, sheqerin, kanellën, xhenxhefilin dhe arrën moskat.
Trazojini me duar. Mbyllni paketën duke vendosur një copë letër tjetër sipër dhe hapni vrima në të me një pirun (për të lejuar që lagështia të largohet).
Piqini për 20 deri në 25 minuta derisa mollët të jenë të buta. Spërkatini me akullore dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento