Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni mollët mesatare, sheqerin dhe kanellën në një tenxhere të vogël me 1 lugë gjelle ujë. Mbulojeni me kapak dhe ziejini në zjarr të ulët për 10-15 minuta derisa molla të tretet dhe të kthehet në një komposto.
Përzieni gjalpin dhe mollën e ëmbël dhe gatuajeni për 5 minuta të tjera, pa mbuluar, derisa molla të jetë thjesht e butë, por të ruajë formën e saj dhe çdo ujë i tepërt të ketë avulluar për të bërë një komposto të trashë. E heqim nga zjarri dhe e lëme të ftohet
Ngrohni furrën në 220C. Hapni fletën e sfoliatës në një sipërfaqe pune dhe priteni në 4 drejtkëndësha të barabartë. Ndani mbushjen e mollës në njërën anë të secilit prej drejtkëndëshave, duke lënë një kufi prej 1 cm. Lyejeni kufirin me qumësht dhe palosni pjesën e zbrazët të brumit mbi mbushjen dhe shtrëngonjini së bashku. Lyejeni me më shumë qumësht dhe spërkatni me sheqer. Bëni një vrimë të vogël për avullin në mes të petës.
Transferoni në një tepsi të veshur me letër pjekjeje dhe piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të fryhen. Lëreni të ftohen për 10 minuta në një raft teli (mbushja do të shkrihet kur të dalë për herë të parë nga furra) përpara se ta servirni të ngrohtë me një lugë akullore vanilje, ose shërbejeni në temperaturën e dhomës. Mbajeni për 2 ditë në një enë hermetike.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento