Sugjerojmë:

Qepë të mbushura me mish, proshutë dhe kërpudha

3 qepë
500 gram mish i grirë
¼ qepë
Majdanoz i grirë
1 lugë çaji sheqer kaf
1 lugë gjelle salcë soje
Thërrime buke
1 pako feta proshutë
Kërpudha të copëtuara
1 lugë gjelle salcë mustarde
1 lugë gjelle ketchup

1.Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 210 gradë.
2.Pastaj pastroni qepët dhe prejini në njërën anë.
3.Hiqni pjesën e brendshme.
4.Ndërkohë, në një tas të madh miksoni mishin e grirë, kërpudhat, majdanozin, sheqerin, salcat dhe thërrimet e bukës. 5.Përziejini mirë dhe në fund hidhni qepët e grira.
6.Mbushni qepët me përzierjen me mish të grirë dhe mbështillni secilën prej tyre me një fetë proshutë.
7.Renditini në një tavë dhe vendosini në furrë të piqen për 40 minuta.
8.Largojini nga furra dhe spërkatini me pak salcë sipas dëshirës.
9.Rikthejini për 5 minuta në furrë.
10.Pastaj sherbejini duke hedhur salcat.

Lini një koment