5 lugë gjelle gjalpë të kripur, plus shtesë për tavën
250 g gjalpë kikiriku krokant
8 lugë gjelle reçel luleshtrydhe ose mjedër
80 g sheqer kaf
200 g tërshërë
Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje.
Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë. Vendosni gjalpin e mbetur të kikirikut, pjesën tjetër të reçelit dhe gjalpin dhe sheqerin në një tigan në nxehtësi mesatare dhe përziejini derisa të krijohet një masë. Shtoni shpejt tërshërën dhe më pas lëreni të ftohet për 5 minuta.
Hidheni masën me lugë në formatin e përgatitur për kekun dhe shtypeni butësisht me duar. Me një lugë, pikoni mbi të gjalpin e kikirikut dhe reçelin e mbetur, më pas piqeni për 20-25 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë. Lëreni të ftohet plotësisht në tepsi, më pas priteni në katrorë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento