Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: embelsira

Tortë e përmbysur me ananas

    Ngroheni furrën në 180C.     Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20...

Tortë e thjeshtë me çokollatë

    Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.     Hapni...

Tollumba të sherbetosur

Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë.     Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...

Puding me panetone

Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë. Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret. Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini...

Ëmbëlsirë e thjeshtë me gjalpë kikiriku dhe reҫel

Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje. Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë....

Tortë në filxhan me ҫokollatë dhe karamel, gati për...

Në një filxhan të madh të sigurt për në mikrovalë, hidhni miellin, sheqerin, kakaon, kikirikat,pluhurin pjekës dhe kripën. Përziejini mirë me një pirun. Shtoni qumështin, vajin, vaniljen dhe trazojini derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme. Shtoni copëzat...

Toptha çokollate me bajame dhe hurma arabie

1.Vendosni të gjithë përbërësit në një procesor ushqimi dhe përpunojeni për 2-3 minuta, ose derisa të formohet një top brumë ngjitës. 2.Ndajeni brumin në toptha të vegjël dhe pudroseni me kakao në të gjitha anët. 3.Ruajini në një enë...

Cramique: Receta tipike e ëmbëlsirës belge në variantin me...

Cramique është një bukë e ëmbël, e butë, që vjen nga Belgjika. E thjeshtë për t’u përgatitur, kombinohet shumë mirë me copat e çokollatës. Përbërësit: 400 gr miell manitoba (ose gjysmë miell mantioba dhe gjysmë miell tjetër) 150 ml...