Përbërësi sekret që i bën ëmbëlsirat me çokollatë shumë herë më të shijshme
Sezoni i festave të fundivitit thuajse ka nisur e bashkë me të edhe nepsi për ëmbëlsira, veçanërisht ato me çokollatë. Të blerat sigurisht që janë të mira, por si ato të bëra në shtëpi, patjetër që nuk ka.
Megjithatë, në gatimin e ëmbëlsirave me çokollatë në shtëpi, mund të keni vënë re se çokollatës shpesh duket sikur i mungon shija e fortë. Por nëse mendoni se ju duhet çokollatë me përqindje më të lartë kakaoje, e keni ganim. Përbërësi sekret që ju duhet për të bërë ëmbëlsira çokollate si ato të pastiçierive, është pluhuri espresso.
Pluhuri espresso, i përdorur për të bërë kafe espresso në moment, nuk është thjesht kafe e bluar hollë. Ai është më i koncentruar dhe ka shije shumë më të fortë.
Shtoni një lugë çaji pluhur espresso në brumin e kekut apo broënie-ve që do të piqni dhe do të shihni se rezultati do të jetë shumë më i mirë dhe shija e kafes nuk do të ndihet aspak.
Çfarë është uthulla e mollës?Uthulla e mollës prodhohet duke fermentuar sheqernat nga mollët, gjë që i kthen ato në acid acetik – përbërësi aktiv në uthull. Në dyqane mund të shihni uthull molle të etiketuar si ‘e filtruar’ (një...
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Lini një koment