Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë.
Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret.
Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini në enë me anën e lyer me gjalpë lart.
Në një tas, përzieni së bashku 2 vezë, 142 ml pana, 225 ml qumësht, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 lugë gjelle sheqer pluhur dhe derdhni mbi panetone.
Vendoseni enën në një tepsi dhe derdhni ujë të nxehtë rreth saj në një thellësi prej rreth 2,5 cm. E pjekim për 35 minuta derisa pudingu brenda të jetë i verdhë dhe sipër të skuqet mirë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento