Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë.
Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret.
Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini në enë me anën e lyer me gjalpë lart.
Në një tas, përzieni së bashku 2 vezë, 142 ml pana, 225 ml qumësht, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 lugë gjelle sheqer pluhur dhe derdhni mbi panetone.
Vendoseni enën në një tepsi dhe derdhni ujë të nxehtë rreth saj në një thellësi prej rreth 2,5 cm. E pjekim për 35 minuta derisa pudingu brenda të jetë i verdhë dhe sipër të skuqet mirë.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento