Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: embelsira

Ëmbëlsira me gliko qershie

Brioshët e mëngjesit mund të provojmë t’i zëvendësojmë fare mirë me këto ëmbëlsira të shijshme, mbushja e të cilave zakonisht është me krem pastiçerie, por tani që është kohë qershish, mbushja gjithashtu me glikonë e këtyre frutave do të...

Ëmbëlsirë me agrume dhe erëza për ditët festive

1.Përzieni frutat e thata, bajame, lëvoret e thara, karrotat dhe liker portokalli në një tas të madh përzierës. 2.Mbulojeni dhe lëreni tasin ashtu gjithë natën. 3.Miksoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku, pastaj shtoni në përzierje frutat e...

Një recetë fantastike në këtë prag festash me ftonj

1.Pastrojmë ftonjtë mirë, i presim në gjysmë dhe iu heqim pjesën e fortë të brendshme.2.Presim pakëz fare me thikë pjesën e pasme që të rrinë drejt vendosur mbrapsht dhe i bëjmë vrima të vogla në sipërfaqje në mënyrë që...

“Kulfi”, receta ‘cool’ që vjen nga India e largët,...

Të gjithë të apasionuarit pas gastronomisë po flasin për ‘Kulfi’. Është një ëmbëlsirë tipike indiane, antike, e butë,kremoze, e freskët. Ah, edhe shumë e thjeshtë për t’u përgatitur. E ka origjinën që 500 vite më parë dhe ishte e...

Zupa në shtëpi: Më thjeshtë se kaq nuk mund...

Në fundin e tasave të zupave formoni një shtresë me biskota të thërrmuara. Në një tenxhere ku keni vendosur për të zierë qumështin, shtoni të verdhat e vezëve që i keni rrahur më parë me sheqer dhe niseshte. E...

Soufle me limon. E thjeshtë, e lehtë, aromatike

E butë, me shije delikate dhe aromë të mirë, sufleja me limon është një ëmbëlsirë vërtet e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shume e dashur edhe nga fëmijët. Një ëmbëlsirë perfekte për të mbyllur vaktet me shije,...

Puding orizi, recetë e freskët e pasditeve verore

Një recetë që vjen nga Toskana, pudingu i orizit, një përbërje kremoze dhe perfekte për ditët e verës, është një alternativë e mirë krahasuar me ëmbëlsirat e paketuara që shpesh u japim fëmijëve. Me aromë të mirë dhe intensive,...

Muffin me qershi: Recetë perfekte për intolerantët ndaj laktozës

Përveçse të shijshme, qershitë janë një frut i pasur me benefite për shëndetin tonë. Të përdorura për të përgatitur muffin të ndryshme për  mëngjesin ose vaktin e zemrës të gjithë familjen, këto ëmbëlsira nuk parashikojnë gjalpin ose qumështin mes...

Ç’të bëjmë me të bardhat e vezëve që mbeten...

Në disa receta të ndryshme duhet të përdorim vetëm të verdhat e vezëve. Dhe na ndodh që shpesh të bardhat t’i hedhim, por është një gabim: ato mund t’i rrahim në mikser duke i bërë marengë e më pas...