Ç’të bëjmë me të bardhat e vezëve që mbeten nga recetat? Ja disa ide
Në disa receta të ndryshme duhet të përdorim vetëm të verdhat e vezëve. Dhe na ndodh që shpesh të bardhat t’i hedhim, por është një gabim: ato mund t’i rrahim në mikser duke i bërë marengë e më pas t’i përdorim në pjata të kripura e të ëmbla, ose për të bërë meringa e torta.
Por si ti ruajmë ato? Si fillim duhet t’i vendosni në kavanozë qelqi: Në frigorifer mund të qëndrojnë për 2-3 ditë, kurse në ngrirje deri në 3 muaj. Nëse i integroni në akull dhe i ruani në ngrirje, mund t’i përdorni deri në një vit.
Po ku t’i përdorni ato?
Receta të kripura: kremra të kripur, sformatini, vezë të pjekura me perime
Receta të ëmbla: buding, mousse, sufle, meringa, biskota
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Pushimet e verës për prindërit e rinj, të cilët kanë një bebe të porsalindur janë një sfidë jo pak e rëndësishme. Shpesh përballë kësaj situate ata përballen me pyetjen nëse duhet të bëjnë pushime në bregdet apo jo. Gjithmonë...
Lini një koment