Sugjerojmë:

Ëmbëlsirë me agrume dhe erëza për ditët festive

175 gr rrush i thatë
140 gr qershi komposto
50 gr lëvore të përziera të thara
Lëng 1 portokalli dhe 1 limon
50 gr bajame
1 karrotë mesatare
150 ml raki
2 vezë të rrahura
175 gr gjalpë
50 ml liker
175 gr sheqer
175 gr thërrime buke të bardhë
125 gr miell që vetëfryhet
¼ lugë çaji arra
1 lugë erëza të përziera

1.Përzieni frutat e thata, bajame, lëvoret e thara, karrotat dhe liker portokalli në një tas të madh përzierës.

2.Mbulojeni dhe lëreni tasin ashtu gjithë natën.

3.Miksoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku, pastaj shtoni në përzierje frutat e lëna në liker.

4.Shtoni gjalpë, pastaj vezët dhe përzijini.

5.Lyeni me gjalpë një tavë ëmbëlsirash dhe vendosni një letër pjekje.

6.Merreni përzierjen e frutave me lugë dhe shtypeni mirënë tavën e përgatitur.

7.Mbuloni sipërfaqen me një copë letër, pastaj mbulojeni me letra me trashësi të dyfishtë dhe fletë metalike.

8.Hidheni pudingun në një tigan pastaj mbusheni me ujë derisa në gjysmë të tiganit.

9.Lereni të avullojë për 6 orë, duke e mbushur me ujë, sipas nevojës.

10.Sherbejeni me krem ose akullore vanilje.

Lini një koment