Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Përzieni frutat e thata, bajame, lëvoret e thara, karrotat dhe liker portokalli në një tas të madh përzierës.
2.Mbulojeni dhe lëreni tasin ashtu gjithë natën.
3.Miksoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku, pastaj shtoni në përzierje frutat e lëna në liker.
4.Shtoni gjalpë, pastaj vezët dhe përzijini.
5.Lyeni me gjalpë një tavë ëmbëlsirash dhe vendosni një letër pjekje.
6.Merreni përzierjen e frutave me lugë dhe shtypeni mirënë tavën e përgatitur.
7.Mbuloni sipërfaqen me një copë letër, pastaj mbulojeni me letra me trashësi të dyfishtë dhe fletë metalike.
8.Hidheni pudingun në një tigan pastaj mbusheni me ujë derisa në gjysmë të tiganit.
9.Lereni të avullojë për 6 orë, duke e mbushur me ujë, sipas nevojës.
10.Sherbejeni me krem ose akullore vanilje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment