Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C.
Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.
Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.
Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento