Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.
Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.
Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento