Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.
Hapni një gropë në qendër dhe shtoni mjaltin, vezët, vajin e lulediellit dhe qumështin. Rrihni mirë me një rrahëse elektrike.
Hidheni masën në të dy format dhe piqini për 25-30 minuta derisa të skuqet dhe të jetë e qëndrueshme në prekje. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 10 minuta përpara se ta vendosni në një raft ftohjeje.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin pa kripë në një tas derisa të jetë i butë. Sitni gradualisht dhe rrihni sheqerin pluhur dhe kakaon, pastaj shtoni qumësht të mjaftueshëm për të bërë kremin.
Vendosnini dy bazat njëra mbi tjetrën me kremin në mes, dhe lyejeni edhe sipër dhe në pjesën anësore.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento