Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.
Hapni një gropë në qendër dhe shtoni mjaltin, vezët, vajin e lulediellit dhe qumështin. Rrihni mirë me një rrahëse elektrike.
Hidheni masën në të dy format dhe piqini për 25-30 minuta derisa të skuqet dhe të jetë e qëndrueshme në prekje. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 10 minuta përpara se ta vendosni në një raft ftohjeje.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin pa kripë në një tas derisa të jetë i butë. Sitni gradualisht dhe rrihni sheqerin pluhur dhe kakaon, pastaj shtoni qumësht të mjaftueshëm për të bërë kremin.
Vendosnini dy bazat njëra mbi tjetrën me kremin në mes, dhe lyejeni edhe sipër dhe në pjesën anësore.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento