Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një enë tjetër të madhe, më pas përzieni gradualisht përbërësit e lagësht.
Ndani masën në mes të formateve dhe piqini për 35-40 minuta derisa ëmbëlsirat të jenë rritur dhe të kthehen përsëri kur shtypen. Lëreni të ftohen për 10 minuta, më pas kalojini në një rrjetë teli që të ftohen plotësisht.
Për shtresën e mjedrës, përzieni së bashku reçelin dhe mjedrat e shkrira. Pasi bazat të jenë ftohur, rrihni panën me sheqerin derisa të jetë formuar një masë, më pas shtoni butësisht gjysmën e përzierjes së mjedrës nëpër krem për të krijuar një efekt valëzues.
Hidhni me lugë pjesën më të madhe të përzierjes së rezervuar të mjedrës mbi njërën prej ëmbëlsirave, më pas hidheni gjysmën e kremit. Lyejeni me një thikë palete, më pas vendosni bazën tjetër sipër. Shtroni sipër kremit të mbetur dhe pjesën e fundit të përzierjes së mjedrës. Ruhet ne frigorifer per dy dite.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento