Sugjerojmë:

Tortë me çokollatë dhe mjedra

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 ore
Sugjerohet për:
12 persona
Kalori:
549 kcal
225 ml vaj luledielli, plus shtesë për vajisje
250 gr sheqer pluhur
3 vezë të mëdha
225 ml qumësht
250 gr miell që fryhet vetë
4 lugë gjelle kakao
1½ lugë çaji sodë buke
Për shtresën e mjedrës
150 g reçel mjedre
100 g mjedra të ngrira, të shkrira
300 ml pana
2 lugë gjelle sheqer pluhur

Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një enë tjetër të madhe, më pas përzieni gradualisht përbërësit e lagësht.

    Ndani masën në mes të formateve dhe piqini për 35-40 minuta derisa ëmbëlsirat të jenë rritur dhe të kthehen përsëri kur shtypen. Lëreni të ftohen për 10 minuta, më pas kalojini në një rrjetë teli që të ftohen plotësisht.

    Për shtresën e mjedrës, përzieni së bashku reçelin dhe mjedrat e shkrira. Pasi bazat të jenë ftohur, rrihni panën me sheqerin derisa të jetë formuar një masë, më pas shtoni butësisht gjysmën e përzierjes së mjedrës nëpër krem ​​për të krijuar një efekt valëzues.

    Hidhni me lugë pjesën më të madhe të përzierjes së rezervuar të mjedrës mbi njërën prej ëmbëlsirave, më pas hidheni gjysmën e kremit. Lyejeni me një thikë palete, më pas vendosni bazën tjetër sipër. Shtroni sipër kremit të mbetur dhe pjesën e fundit të përzierjes së mjedrës. Ruhet ne frigorifer per dy dite.

Komento