Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një enë tjetër të madhe, më pas përzieni gradualisht përbërësit e lagësht.
Ndani masën në mes të formateve dhe piqini për 35-40 minuta derisa ëmbëlsirat të jenë rritur dhe të kthehen përsëri kur shtypen. Lëreni të ftohen për 10 minuta, më pas kalojini në një rrjetë teli që të ftohen plotësisht.
Për shtresën e mjedrës, përzieni së bashku reçelin dhe mjedrat e shkrira. Pasi bazat të jenë ftohur, rrihni panën me sheqerin derisa të jetë formuar një masë, më pas shtoni butësisht gjysmën e përzierjes së mjedrës nëpër krem për të krijuar një efekt valëzues.
Hidhni me lugë pjesën më të madhe të përzierjes së rezervuar të mjedrës mbi njërën prej ëmbëlsirave, më pas hidheni gjysmën e kremit. Lyejeni me një thikë palete, më pas vendosni bazën tjetër sipër. Shtroni sipër kremit të mbetur dhe pjesën e fundit të përzierjes së mjedrës. Ruhet ne frigorifer per dy dite.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento