Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta.
Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil dhe kumbulla të thata në tenxhere dhe vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa qepët të fillojnë të karamelizohen, rreth 10-15 minuta më shumë.
(Ndërsa gatuani, vazhdoni të trazoni për të parandaluar djegien. Nëse përzierja duket se është pak e thatë, shtoni pak ujë deri në fund. Mos e zieni shumë! Qepët duhet të karamelizohen dhe duhet të ketë akoma pak lëng brenda.)
Lëreni reçelin të ftohet, pastaj transferojeni në një kavanoz dhe ruajeni në frigorifer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento