Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë të rrumbullakët për kek dhe shtroni pjesën e poshtme me letër furre.
Në një tas mesatar, përzieni së bashku miellin e bajameve, miellin semolina, pluhurin për pjekje dhe kripën. Lëreni mënjanë.
Në një tas të madh, rrihni së bashku gjalpin dhe 1 filxhan sheqer të grirë derisa të zbehet dhe të bëhet një masë. Rrihni vezët, qumështin dhe ekstraktin e bajameve, më pas shtoni përzierjen e miellit derisa të bashkohet.
Transferoni brumin në tavën e përgatitur për kekun, duke e lëmuar me një spatull. Spërkatni sipër bajamet e grira dhe lugën e mbetur të sheqerit.
Piqini në furrën e nxehur më parë për 30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të fortë në qendër. Mund ta testoni dhe me një kruajtëse dhëmbësh, nëse e shponi dhe del e pastër, është pjekur.
Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta prisni në feta dhe ta servirni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento