Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.
Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë. Rrihni vezët, më pas sitini miellin dhe pluhurin për pjekje dhe përziejini derisa të keni një brumë. Hidhni lëkurën e limonit, duke e rezervuar pak për dekorim.
Hidhni brumin e pandispanjës me lugë në enë dhe lëmojeni sipër.
Përzieni lëngun e limonit me miellin e misrit në një tas rezistent ndaj nxehtësisë për të bërë një pastë të butë. Përzieni 130 gr sheqer pluhur me 300 ml ujë të vluar në një enë, derdhni mbi përzierjen e miellit të misrit dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene. Hidheni këtë mbi brumë. Piqeni për 45-50 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset, dhe pandispanja të kthehet përsëri kur preket.
Ndërsa pudingu është duke u pjekur, bëni shurupin e limonit. Përzieni sheqerin pluhur me lëng limoni të mjaftueshëm (rreth gjysma e tij) për të krijuar një konsistencë të lirshme. Spërkateni mbi pandispanjen sa është ende i ngrohtë dhe dekorojeni me lëkurën e rezervuar të limonit. Shërbejeni menjëherë me maskarpone.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento