Sugjerojmë:

Puding sfungjer me sherbet limoni

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
10 persona
Kalori:
250 g gjalpë të butë, plus shtesë për lyerje
380 g sheqer pluhur
4 vezë
250 gr miell që fryhet vetë
1 lugë pluhur pjekjeje
3 limonë, lëkura e grirë dhe lëngu
2½ luge miell misri
Maskarpone (sipas dëshirës)
Për sherbetin
50 g sheqer pluhur
1 limon, lëngun dhe të lëkurën

Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.

    Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë. Rrihni vezët, më pas sitini miellin dhe pluhurin për pjekje dhe përziejini derisa të keni një brumë. Hidhni lëkurën e limonit, duke e rezervuar pak për dekorim.

Hidhni brumin e pandispanjës me lugë në enë dhe lëmojeni sipër.

Përzieni lëngun e limonit me miellin e misrit në një tas rezistent ndaj nxehtësisë për të bërë një pastë të butë. Përzieni 130 gr sheqer pluhur me 300 ml ujë të vluar në një enë, derdhni mbi përzierjen e miellit të misrit dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene. Hidheni këtë mbi brumë. Piqeni për 45-50 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset, dhe pandispanja të kthehet përsëri kur preket.

 Ndërsa pudingu është duke u pjekur, bëni shurupin e limonit. Përzieni sheqerin pluhur me lëng limoni të mjaftueshëm (rreth gjysma e tij) për të krijuar një konsistencë të lirshme. Spërkateni mbi pandispanjen sa është ende i ngrohtë dhe dekorojeni me lëkurën e rezervuar të limonit. Shërbejeni menjëherë me maskarpone.

Komento