115 g gjalpë, i prerë në copa të vogla, plus shtesë për lyerje
225 gr miell që fryhet vetë
115 gr sheqer kaf
100 g arrë kokosi të tharë, plus shtesë për spërkatje
2 vezë të mëdha, të rrahura lehtë
4 lugë gjelle qumësht
Ngrohni furrën në 160C. Lyeni me gjalpë një tavë 900g dhe shtrojeni me letër furre.
Sitni miellin dhe pak kripë në një tas për përzierje dhe lyejmë me gjalpë me majat e gishtave derisa masa të ngjajë me thërrimet e imta të bukës. Hidhni sheqerin, kokosin, vezët dhe qumështin dhe përziejeni në një konsistencë të butë.
Hidheni përzierjen me lugë në tavën e përgatitur dhe lëmoni sipërfaqen. Piqeni për 30 minuta.
Hiqeni kekun nga furra dhe spërkateni me kokosin shtesë. E kthejmë kekun në furrë dhe e pjekim edhe për 20-25 minuta të tjera, derisa të marrë ngjyrë të artë dhe një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër. E lëmë kekun të ftohet pak në formë, më pas e kalojmë në një raft teli që të ftohet plotësisht.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento