5 këshilla nga shefi, që do t’ju shërbejnë në kuzhinë!

1.Për patate të ziera perfekte, futini në ujë të ftohtë, jo në ujë të vluar.

2.Sigurojeni tabelën e prerjes me një peshqir të lagur.
Për të shmangur dëmtimin e vetes gjatë copëtimit të ushqimeve është e rëndësishme të siguroheni që bordi juaj i prerjes nuk do të lëvizë. Për ta bërë këtë, Jamie Oliver rekomandon vendosjen e një peshqiri të lagur poshtë saj për ta stabilizuar atë.

3.Për vezë të buta kremoze dhe dekadente, gatuajini ato në një enë të dyfishtë.
Shefi britanik Heston Blumenthal rekomandon përzierjen e vezëve tuaja në një kazan të dyfishtë për gatim të ngadaltë dhe të butë. E vetmja gjë që duhet të bëni është të derdhni vezët e rrahura në një enë që mban nxehtësinë, ta vendosni atë mbi një tenxhere me ujë të zierë (banjomari) dhe të trazoni rregullisht derisa vezët tuaja të jenë gati. Ky proces zgjat pak, por është një mënyrë e sigurt për të shmangur gatimin e tepërt.

4.Shpëlajeni orizin para se ta gatuani.
Shpëlarja e orizit tuaj me ujë të ftohtë para se të gatuani ndihmon në heqjen e niseshtesë së tepërt. Kjo ndalon orizin të bëhet i ngathët në tigan dhe e lejon atë të bëhet me gëzof sapo të jetë gatuar, shpjegon Gordon Ramsay.

5.Nëse nuk keni vaj ose gjalpë për të gatuar biftekun tuaj, përdorni majonezë.
Kjo është këshilla e Alton Brown dhe megjithëse mund të tingëllojë e çmendur, majoneza është vetëm vezë dhe vaj – kështu që ka kuptim. Shefi Michael Cimarusti gjithashtu rekomandon përdorimin e majonezës për të veshur filetot e peshkut përpara se t’i hidhni në skarë. Do të parandalojë ngjitjen e peshkut dhe nxitjen e skuqjes.

Lini një koment