Mënyra gjeniale për të ringrohur picën që të duket si e sapobërë
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si?
Në mikrovalë brumi bëhet si gomë. Në furrë do të thahet shumë dhe as që e çojmë ndërmend tostierën sepse do ngjitet i gjithë djathi.
Mos u shqetësoni, sepse ka një mënyrë ideale për të ringrohur picën që të duket sikur sapo ka dalë nga furra. Ju duhet vetëm një tigan dhe pakëz ujë.
Vendosni fetat e picës në një tigan që nuk ngjit në nxehëtsi mesatare për disa minuta derisa pjesa e poshtme të bëhet pakëz korkante. Më pas, larg prej picës, hidhni pakëz ujë, ulni temperaturën e sobës dhe mbuloni tiganin me kapak.
Avujt e ujit do të ndihmojnë në shkrirjen e njëtrajtshme të djathit dhe pica juaj është gati, ashtu siç ishte kur sapo ju erdhi.
Çfarë është uthulla e mollës?Uthulla e mollës prodhohet duke fermentuar sheqernat nga mollët, gjë që i kthen ato në acid acetik – përbërësi aktiv në uthull. Në dyqane mund të shihni uthull molle të etiketuar si ‘e filtruar’ (një...
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Lini një koment