Byrek tradicional me qumësht

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1 litër e 200 ml qumësht
5 kokrra vezë
100/150 ml gjalp të shkrirë
3-4 lugë ajkë
15 petë të pjekura
Pak kripë
2 lugë vaj ulliri

•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një.

•Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët.

•Pjekja të bëhet me kujdes e përqëndruar nga pjesa fundore e sobës, 200 gradë është temperatura e duhur.

•Byreku duhet të marrë ngjyrë të artë poshtë dhe lart

•Pasi të marë ngjyrën e artë, e përmbysim mbi një tepsi tjetër derisa të ftohet.

Komento