Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë.
•Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët.
•Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe hudhrën, shtoni spinaqin dhe lakrat e egra, orizin dhe hiqeni nga zjarri.
•Shtoni erëzat,vegetë ose kripë, përzieni mirë gjithë masën.
•Hapni një nga një gjethet e rrushit dhe mbështillini me kujdes.
•Në fund të tenxheres shtroni 3-4 gjethe rrushi dhe filloni të rendisni japrakët, disa copa mishi dhe disa kokrra kumbulla (opsionale).
•Mbi japrakë vendosni një pjatë të rëndë që të mos prishen gjatë zierjes.
•Shtoni ujë. Vendosni kapakun dhe lërini të ziejnë me zjarr mesatar
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento