1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper. 3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta. 4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta. 5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin. 6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh. 7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave. 8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta. 9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan. 10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta. 11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë. 12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta. 13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Lini një koment