Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
I keni provuar ndonjëherë këto shishqebap? Nëse jo, tani është koha t'i përgatisni me recetën e Neps.al
Gjoksin e pulës e ndani në kubik të vegjël.
E kaloni në një tas, teksa i shtoni mustardën, mjaltin, hudhrën, kripën dhe piperin.
I përzieni mirë dhe e mbuloni tasin me një qese kuzhine.
I lini në frigorifer për të paktën 4 orë.
Më pas merrni disa shkopinj, fusni tek secila 5 copa pule, i lyeni edhe njëherë mirë me salcën.
Ju mund t’i skuqni në një tigan më shumë pak vaj ose t’i piqni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment