Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Tepër tepër të thjeshta për t'u realizuar nga çdo amvisë. E gjithë familja do i pëlqejë!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Lani mirë spinaqin dhe i lini për 10 minuta në një tas me ujë të nxehtë.
Më pas e shtrydhni spinaqin me dorë për t’i hequr ujin. E prisni imët me thikë.
E kaloni në një tas dhe i shtoni sipër vezët, djathin e grirë, bukën borzilokun e freskët, kripën, piperin dhe miellin.
I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe me ndihmën e një luge filloni e formoni toptha të vegjël.
I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 200 gradë.
Shijojini të ngrohta duke i shoqëruar me salcë domateje, mustardë ose xaxiqi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment