Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Petulla me frutin tuaj të preferuar. E ku ka më mirë?
Bananet i shtypim me pirun duke i kthyer në pure, shtojmë sheqerin dhe i përziejmë së bashku me vezën.
Vazhdojmë përzierjen duke shtuar arrën e kokosit, vanilje, gjysmë gotë ujë, i përziejmë duke shtuar pak nga pak miellin dhe pak sodë buke, sa të na kapin 2 gishtat e dorës.
I përziejmë derisa të na formohet një brum mesatar, as i hollë, as i trashë, pra si brumë petullash të derdhet nga luga.
Lëmë brumin të pushojë rreth 20 minuta. Ngrohim vajin dhe lugë lugë i skuqim petullat derisa të zverdhen.
I kthejmë nga ana tjetër dhe pasi të skuqen nga të dyja anët, i shërbejmë me mjaltë ose sheqer pluhur.
Receta marrë nga shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment