Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kur nuk ke ndonjë ide fikse se çfarë të hash, kjo recetë është ajo që të duhet!
Pastrojmë brokolin, e ndajmë atë në boçe të vogla dhe e shpëlajmë.
Largojmë cipën e salsiçeve dhe formojmë mishin e tyre.
Vendosim tenxheren me ujë me kripë për të valuar, shtojmë brokolin dhe e lëmë të ziejë për 6 minuta.
Ndërkohë në një tigan me 4 lugë gjelle vaj ulliri shtojmë 2 thelpi hudhra dhe pak spec pikant.
Sapo hudhrat të fluskojnë në vaj, shtojmë mishin e salsiçeve të thërrmuara dhe i kavardisim derisa mishi të marrë ngjyrë.
Largojmë hudhrat nga tigani, shtojmë brokolin dhe i përziejmë.
Pasi largojmë brokolin nga tenxherja shtojmë makaronat dhe i lëmë të ziejnë një minutë më pak nga koha e shkruar në etiketë.
Pasi i kullojmë makaronat i shtojmë në tiganin me mish dhe brokoli, i trazojmë duke i shtuar një garuzhde lëng nga uji i makaronave.
Shtojmë parmixhanon, e përziejmë sa të shkrijë dhe i servirim menjëherë.
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment