Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përgatitet kollaj nga të gjitha amvisat. Shumë herë më e shëndetshme sesa ajo buka e përditshme që blini në dyqan!
Spinaqin e lani mirë dhe copëtojeni sa më imët me dorë.
E kaloni në një tas duke i shtuar sipër miellin e misrit dhe të grurit,pluhurin pjekës, kosin, qumështin, djathin dhe pak kripë me sy.
I përzieni me një lugë druri të gjitha bashkë.
Masën e kaloni në një tavë me madhësi mesatare që duhet ta keni lyer paraprakisht me pak vaj.
E piqni për 20 -25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment