Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: portokall

Fileto salmoni me salcë portokalli dhe mjaltë

Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë...

Limonatë me karotë

    Në një tas, përzieni së bashku karotën, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe sheqerin. Vendoseni në frigorifer për të paktën 1 orë, duke e përzier herë pas here që të shkrihet sheqeri. Hidheni përzierjen përmes një site...

Smothie me kivi, receta e një ilaçi natyral për...

I pasur me vitaminë C, fibra, kripëra minerale dhe antioksidantë të çmuar, kivi është një frut perfekt për të nisur ditën me dozën e duhur të energjive dhe vitalitetit, por edhe një medikament natyral për të forcuar imunitetin dhe...

Skrub portokalli për t’i dhënë energji lëkurës

Ky skrab me bazë sheqeri dhe vaj portokalli është ideal për lëkurën. Jo vetëm që e eksfolion atë duke zbuluar lëkurën e re dhe duke elimininuar shtresën e vdekur, por gjithashtu e lë atë të ushqyer dhe hidratuar. Nuk...

Muffins me portokall për një shije fantastike

Së pari ngroheni furrën në temperaturë 180 gradë C pastaj përzieni së bashku miellin, sheqerin, pluhurin për pjekje dhe kripën. Në një mikser kombinoni vajin dhe gjalpin. Rrihini me shpejtësi mesatare dhe shtoni kremin dhe koncetratin e lëngut të...

Kek me portokall, një recetë tipike e kuzhinës siciliane

1Lani portokajt me ujë e sodë buke dhe thajini mirë. 2.Pritini në 8 pjesë me gjithë lëkurë dhe vendosini në procesor. Frulojini derisa të përftoni një krem. 3.Shtoni sipas radhës: qumështin, sheqerin, vezët, miellin dhe në fund majanë duke...

Fileto trofte gatuar me oriz dhe portokall, shija perfekte!

1.Ngroheni furrën në 180 ° C. 2.Gatuani orizin sipas udhëzimeve në paketë. 3.Përhapni arrat amerikane në një fletë pjekje dhe futini në furrë për 6-8 minuta. 4.Lerini të ftohen pastaj pritini. 5.Pritini lëkurën dhe tulin e 2 prej portokalleve....

Biskota me portokall dhe kanellë, ide e mirë për...

Falë përbërësve aromatikë dhe prezencës së mjaltit mes tyre, biskotat me portokall e kanellë janë perfekte për mëngjeset, një ide e shkëlqyer për dhuratë ose për të personalizuar tavolinën. Provoni t’i kombinoni me qumësht dhe çaj, do t’ju shijojnë...