Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 ° C.
2.Gatuani orizin sipas udhëzimeve në paketë.
3.Përhapni arrat amerikane në një fletë pjekje dhe futini në furrë për 6-8 minuta.
4.Lerini të ftohen pastaj pritini.
5.Pritini lëkurën dhe tulin e 2 prej portokalleve.
6.Lëngun e portokallit hidheni në tas së bashku me lakrën e kuqe, arrat amerikane, 1 lugë gjelle vaj, ½ lugë çaji kripë, dhe ¼ lugë çaj piper.
7.Nxehni vajin e mbetur në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni troftën me ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
9.Gatuajeni me lëkurë poshtë si fillim, 1 deri në 2 minuta në secilin krah.
10.Shërbyer troftën mbi orizin.
12.Sipër spërkateni me përzierjen e portokallit dhe qepëve të njoma.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment