Kek me portokall, një recetë tipike e kuzhinës siciliane
2 portokaj
120 ml qumësht
200 gr sheqer
3 vezë të plota
300 gr miell
1 bustinë maja për ëmbëlsira
Gjalpë për të lyer tepsinë
1Lani portokajt me ujë e sodë buke dhe thajini mirë.
2.Pritini në 8 pjesë me gjithë lëkurë dhe vendosini në procesor. Frulojini derisa të përftoni një krem.
3.Shtoni sipas radhës: qumështin, sheqerin, vezët, miellin dhe në fund majanë duke i përzier me kujdes.
4.Ndizni furrën në 190 gradë me ventilim.
5.Përgatisni tavën ku do ta piqni bukën duke e lyer me gjalpë.
6.Futeni në furrë.
7.Pas 40 minutash bëni kontrollin e pjekjes me një kunjë dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër dhe e thatë.
8.Sapo të jetë pjekur, fikni sobën dhe lëreni të pushojë në furrë për 10 minuta.
9.Prisni të vaket para se ta nxirrni nga furra.
10.Spërkateni me sheqer pluhur.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment