Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Sugjerojmë:
Në një tas, përzieni së bashku karotën, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe sheqerin. Vendoseni në frigorifer për të paktën 1 orë, duke e përzier herë pas here që të shkrihet sheqeri. Hidheni përzierjen përmes një site në një enë të madhe për të hequr qafe tulin.
Për të bërë limonadën, hidhni 25ml-50ml (në varësi se sa e ëmbël ju pëlqen) nga përzierja e karotës në secilën gotë, shtoni pak akull dhe më pas hidhni 200ml ujë të gazuar.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento