Pasta guackë me pesto brokoli
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Vendosni një tenxhere me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejini për 5 minuta. Hiqeni dhe lëreni mënjanë. Vendosni makaronat në të njëjtën tenxhere dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues...
Vendosni rigonin, arrat, pekorinon, hudhrën, lëngun e limonit dhe tre të katërtat e borzilokut në një përpunues ushqimi dhe procesojini derisa të grihet imët. Me motorin në punë, shtoni vaj në një rrjedhë të hollë dhe të qëndrueshme derisa...
Ngrohni vajin në një tigan, mundësisht që nuk ngjit. Shtoni pulën dhe skuqeni pa e lëvizur derisa të marrë pak ngjyrë. Kthejeni pulën dhe gatuajeni nga ana tjetër. Vazhdoni gatimin për 12-15 minuta derisa pula të jetë gatuar. I...
Thajini karkalecat. Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare. Shtoni karkalecat dhe kripën. Gatuani karkalecat për 1 deri në 2 minuta në çdo anë derisa të bëhen pothuajse të errëta, duke i kthyer ato...
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku. Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë...
Vendosni një tenxhere me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë me vrima dhe lëreni mënjanë. Vendosni makaronat në të njëjtën tenxhere dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë,...
Në një procesor ushqimi, bëni bashkë borzilokun, stikat e pishës, parmigianon, hudhrën, kripën dhe përpunojini. Ndërsa motori është në punë, derdhni vajin derisa të inkorporohet. Spërkatni me piper, sipas shijes. Përdoreni menjëherë ose ruajeni në frigorifer me një copë...
Zieni makaronat. Ndërsa makaronat janë duke zierë, hiqni një filxhan ujë makaronash për salcën. Ndërsa makaronat janë duke zierë, shtoni të gjithë përbërësit e pestos në blender. Mos harroni të hiqni rreth 1/4 e gjetheve të lakrës për t’i...