Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku.
Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë të buta dhe salca të bëhet kremoze. Përzieni djathin parmixhano derisa të shkrihet.
Shijoni salcën dhe shtoni kripë (zakonisht shtojmë ⅛ lugë çaji) dhe nëse ka nevojë, 1 lugë gjelle pesto. Nëse keni, shtoni pak lëkurë limoni, e cila i freskon edhe më shumë shijet. Sasitë do të ndryshojnë pasi të gjitha markat e pestos janë të kripura dhe me aromë të ndryshme. Shërbejeni menjëherë. Salca bëhet shumë e trashë ndërsa rri, kështu që nëse është e nevojshme, shtoni një spërkatje qumësht dhe ngroheni përsëri, duke e trazuar derisa të bëhet krem.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento