Tavë dheu me mish viçi dhe djathë
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
Sugjerojmë:
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, pastaj shtoni 1 lulelakër të madhe, të ndarë në copa dhe gatuajeni për 5 minuta – nxirreni një copë për ta provuar. Kullojeni lulelakrën, më pas vendoseni në një tavë...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 220C. Hidhini preshët në një rrjetë për gatim me avull dhe ziejini me avull për 6-8 minuta derisa të zbuten. Ndërkohë në një tenxhere ngrohim gjalpin dhe miellin së bashku duke i trazuar derisa të kemi...
Gatuani makaronat, duke shtuar brokolin për 4-5 minutat e fundit dhe ziejini derisa të zbuten. Kullojeni mirë, më pas ngrohni furrën. Ngrohni gjalpin në një tenxhere dhe përzieni miellin. Gatuajeni për 1 min, më pas shtoni gradualisht qumështin,...
Vendosini patatet në një texhere të madhe me ujë aq sa të mbulohen dhe shkërmoqni kubikët e koncentartit. Lëreni të vlojë, më pas mbulojeni dhe gatuajeni për 5 minuta. Shtoni kungulleshkat, vendosni përsëri kapakun dhe ziejini edhe për 5...
Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje. Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe...
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të vogël që nuk ngjit. Hidhni kërpudhat dhe skuqini në zjarr të fortë, duke i përzier herë pas here për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë. Nxirrini nga tigani në një tas...
Gatuani tortellinit sipas udhëzimeve të paketimit në një tenxhere me ujë pak të kripur; kullojini dhe mbajini të ngrohta. Në të njëjtën tenxhere shkrini gjalpin. Përziejini tortellinit, majdanozin dhe arrat; trazojeni përierjen që të gjitha tortellinit të marrin shije....