Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220C. Hidhini preshët në një rrjetë për gatim me avull dhe ziejini me avull për 6-8 minuta derisa të zbuten.
Ndërkohë në një tenxhere ngrohim gjalpin dhe miellin së bashku duke i trazuar derisa të kemi një pastë të trashë. Shtoni qumështin, nga një spërkatje me radhë, duke e përzier vazhdimisht derisa të shtohet i gjithë qumështi. Gatuani edhe për 2-3 minuta derisa salca të jetë trashur aq sa të lyejë pjesën e pasme të një luge. Përzieni pjesën më të madhe të çedarit, mustardën dhe pak kripë.
Shtoni preshin e zier në avull në salcën e djathit, më pas vendosni gjithçka në një tavë. Shpërndani mbi të thërrimet e bukës, trumzën dhe djathin e mbetur, më pas piqeni për 20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë, të skuqet sipër dhe të bëjë flluska në skaje. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta përpara se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento