Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 220C. Hidhini preshët në një rrjetë për gatim me avull dhe ziejini me avull për 6-8 minuta derisa të zbuten.
Ndërkohë në një tenxhere ngrohim gjalpin dhe miellin së bashku duke i trazuar derisa të kemi një pastë të trashë. Shtoni qumështin, nga një spërkatje me radhë, duke e përzier vazhdimisht derisa të shtohet i gjithë qumështi. Gatuani edhe për 2-3 minuta derisa salca të jetë trashur aq sa të lyejë pjesën e pasme të një luge. Përzieni pjesën më të madhe të çedarit, mustardën dhe pak kripë.
Shtoni preshin e zier në avull në salcën e djathit, më pas vendosni gjithçka në një tavë. Shpërndani mbi të thërrimet e bukës, trumzën dhe djathin e mbetur, më pas piqeni për 20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë, të skuqet sipër dhe të bëjë flluska në skaje. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta përpara se ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento