Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni të ziejë. Shtoni gjysmën e lëngut duke e trazuar derisa të përthithet.
Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë, duke e përzier vazhdimisht derisa orizi të jetë al dente. Përzieni parmixhianon dhe lëngun e limonit, duke shtuar pak më shumë lëng për të liruar nëse rizoto duket pak i trashë. Kriposni sipas shijes.
Hidhni fetën dhe lëkurën e limonit dhe koprën, nëse përdorni. Përfundoni me pak vaj ulliri. Të gjitha mbetjet do të ruhen të mbuluara në frigorifer deri në tre ditë. Ngroheni në një tigan mbi nxehtësi të ulët, duke e përzier me pak lëng që të lirohet.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento